Vitathatatlanul egészséges az olívaolaj

Egészséges az olívaolaj

Az olíva vagy olajfa termését az emberiség már ősidők óta használja különféle célokra, és ezt igazolja a tény is, hogy több mint 35 000 éves feljegyzések is arra mutatnak, hogy ez már akkor is elterjedt volt.

Nem csak a levelek, bogyók, hanem az olívaolaj is, aminek kitermelésében a mediterrán országok jártak és járnak élen manapság, főleg Görögország és Olaszország. A közkedveltség modern korunkban sem esett vissza, ugyanis a világon közel 1 milliárd olajfa található meg, természetesen, ezek java része a mediterrán vidékeken lelhető fel. Itt a bogyó és az olívaolaj a táplálkozás egyik alappillérét jelenti. Egyik legfőbb előnyének lehet tekinteni azt, hogy gazdag antioxidáns tulajdonságú és A- és E-vitaminból is rengeteg van benne.

Ezek a káros szabadgyökök semlegesítésében veszik ki a szerepüket. Az olívaolaj még a mellrák és csontritkulás kialakulásának esélyét is képes csökkenteni. Ezt a legújabb tudományos kísérletek és vizsgálatok igazolták. Ajánlatos az extra szűz olívaolaj mellett dönteni, ami ízben és minőségben is csúcskategóriás.

Hasonló cikkek

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás