Nem nehéz a házi kolbász elkészítése

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás. Nagyon igaz ez az ételekre és azoknak az elkészítési módjára is. Kérdezzen bárkit is az ember, főleg a kolbászok tekintetében, mindig más receptről fog hallani és más elkészítési technikáról. Teljesen rendben van ez, hiszen a házi kolbász sikere pontosan ennek a változatosságnak köszönhető.

Húsvétkor, karácsonykor, születésnapkor és bármilyen eseménykor, amikor a legsajátosabb finomságok is előkerülnek, egyszerűen nem lehet megfeledkezni a kolbászról. Sokan persze nem érik be a bolti hústermékkel, inkább saját maguk készítik el azt a finomságot, aminek az elfogyasztását követően a vendégsereg minden tagja megnyalja mind a tíz ujját.

A házi kolbász elkészítése nem nagy dolog, de csakis akkor lesz nagyon finom, ha a legfontosabb alapanyagokról nem feledkezik meg a készítője. Ugye lényeges a zsírosabb disznóhús, egy kevés marhahús, a fokhagyma, az őrölt édes és csípős paprika, a bél, a fekete bors, na meg a só.

A házi kolbász előkészítése a belek jó alapos megtisztításával kezdődik. Ezt követően a húsokat kockára kell vágni, a darálógépben jól ledarálni, majd egy nagyobbacska edénybe tenni az egészet. A megtisztított fokhagymát szükséges lezúzni, majd a többi fűszerrel együtt hozzáadni a darált húshoz és alaposan összekeverni.

Igazi ínyencség a jó füstölt sonka

A kolbászon kívül, a sonka sem hiányozhat az ünnepi menüről. A füstölt sonka semmivel össze nem téveszthető ízének csak kevesen tudnak ellenállni. De mitől is lesz annyira jó? Ugye nem nagy titok és senki sem kell Michelin-csillagos séf legyen, hogy tudja, a főtt füstölt sonka legfőbb alapanyaga maga a sonka. Ideális, ha hagyományos házi sonkát tud beszerezni az ember.

A füstölt sonka főzési ideje nagyjából 3 óra. De ha nagyobb húsról van szó, akár 5 órára is szükség lehet, hogy jó puha legyen. A főzés elkezdése előtt tanácsos megmosni a sonkát majd 1-2 órán keresztül azt bő hideg vízben áztatni. Fontos, hogy a zsíros réteg ne váljon le a sonka egyik oldaláról sem, hiszen ha ez bekövetkezik, akkor bizony a finomság nagyon hamar kiszáradhat főzés közben.

Hasonló cikkek

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás