Category: Könyv

0

Motivációs előadás hazai hírességekkel

Vannak emberek, akik nehéz időszakon mennek keresztül és úgy érezhetik, hogy semmi nem motiválja őket. Ilyenkor fontos, hogy legyen előttük néhány példa, ami alátámasztja, hogy nincsenek egyedül ezzel a problémával.

A 2017-es évben, egy motivációs előadás kerül megszervezésre azok számára, akiknek szükségük van a buzdításra és a sikertörténetekre. Az esemény célja a nyitott elméjű és szívű egyéneknek való útmutatás. Fontos, hogy eljusson az önismerethez, a sikerhez.

0

Bartos Erika: Bogyó és Babóca alszik könyv ajánlója

A Bogyó és Babóca nevű mesét minden gyermek szereti kivétel nélkül, most pedig lehetőség van arra, hogy könyv formájában is hozzájuthassanak a kicsik. Ez a könyv ajánló minden bizonnyal az egyik legérdekesebb, hiszen a kicsik imádják Bartos Erika írásaiból készült meséket. A könyvsorozat Bogyó és Babóca alszik című része kiváló ajándék akkor is, ha már tud olvasni a kicsi, de akkor is, ha nem. Már kívülről ismerik az összes szereplőt a gyermekek, így örülnek, akkor is, amikor erről olvasnak nekik a szüleik az olvasni tudás előtt.

 …

0

Könyv ajánló, meglepetések a gyermekeknek – 1. rész

A kicsik számára fontos, hogy találkozzanak a könyvekkel, megismerkedjenek ezek szeretetével minél korábban, hiszen ezáltal válhatnak nemcsak okos, hanem jó emberekké is, a jobbnál jobb történetek pozitív hatással vannak mindenkire. Már akkor is érdemes meglepni őket egy érdekes könyvvel, amikor még nem tudnak olvasni, hiszen a meséket már kicsi korukban is szeretik, ahogyan a könyvek képes illusztrációit is. Az első gyermek számára ajándékul készült könyv ajánló szóljon Vadadi Adrienn: Leszel a barátom? –Ovis mesék című alkotásáról.

 …

0

A hangoskönyv számtalan előnye

 

Aki napjainkban végzi az iskolát, egyetemet, az tudja, hogy mennyire nagy az az információadag, amit követelnek az oktatási intézmények. A hangoskönyv segíthet a tanulásban, és ma már rengeteg házi olvasmány és szakirodalom is beszerezhető ebben a formátumban. Nagyon egyszerű a használata, csupán hallgatnunk kell, és máris megismerkedhetünk az olvasmány tartalmával. A hangoskönyv használata gyorsabb, mint a hagyományos könyvek böngészése, ezért vizsgaidőszakban is jól jöhet a tanulásban.

0

Magyar versek az interneten

 

Mindenki számára átlátható és világos, hogy a magyar költők munkássága határtalan, az ismert klasszikusok és a kortárs művészek együttesen emelik a magyar irodalom minőségét az alkotások terén. A versek segítenek az időutazásban, ezt érezzük, amikor kezünkbe vesszük kedvenc költőnk verseskötetét vagy éppen egy irodalommal kapcsolatos weboldalt böngészünk. Ma már majdnem minden verset megtalálunk az interneten, rengeteg oldalon jelennek meg ismert költők művei.

0

Gyorsan beszerezhetőek a letölthető hangoskönyvek

 

Általában mindenki szereti a vásárlás legegyszerűbb formáit. A letölthető hangoskönyvek előnyös tulajdonságai sok esetben segítenek a tanulásban, kikapcsolódásban egyaránt. Ha valakinek házi olvasmányra lenne szüksége és azt még ki is kellene olvasnia, ilyenkor mindig jól jöhet ez a lehetőség. A könyv ilyen jellegű formája nagyon egyszerűen szerezhető be és a tartalmának a megismerése is gyorsabb, egyszerűbb. Persze a letölthető hangoskönyvek nem helyettesíthetik a hagyományos könyvek kuckókban történő olvasását, viszont egyes élethelyzetekben nagyon előnyös lehet a használatuk.

0

Az e-book lényege és előnyei

 

Napjainkban egyre elterjedtebb az elektronikus könyv, amely számos előnnyel rendelkezik. Az e-book beszerzése gyors, ezért ha valakinek rövid időn belül szüksége van egy konkrét olvasmányra, könnyedén megvásárolhatja azt. Egyre több olyan webáruház jelenik meg, amelynek fő szolgáltatása az e-book forgalmazás. Az eletoltes.hu, az ipubs.hu oldalak csupán példák olyan webáruházakra, amelyekből beszerezhetők az e-könyvek. Ezeken az oldalakon az olvasmányok mellett általában e-book olvasók is megrendelhetők, amelyek az olvasást kényelmessé teszik, és nagyon sok funkcióval rendelkeznek, mint például a szövegszerkesztés vagy éppen a háttérzene biztosítása.

0

A hangoskönyv hasznos találmány

 

A mai rohanó világban nem mindig van idő elolvasni azokat a könyveket, amelyekhez a legnagyobb kedvünk lenne, emiatt pedig alternatív megoldások jöttek létre. Az egyik ilyen a hangoskönyv, hiszen újabb lehetőséget nyit a könyvek terén. Aki egész nap dolgozik, annak már nincs ideje elővenni egy könyvet, mert sok embernek egyáltalán nincs szabadideje, vagy a szeme túl fáradt este az olvasáshoz. A hangoskönyv pedig kiváló az ilyen esetekben, hiszen gyakorlatilag bármikor meg lehet hallgatni a kedvenc könyvet.

0

A rendkívül hasznos e-book

 

Sokan szeretnek olvasni és természetesen azok is olvasnak, akiknek nem ez a kedvenc hobbijuk, de szükségük van erre tanulmányi, vagy más célból. Az e-book megjelenése által megreformálódott az olvasás teljes területe, hiszen már bárhol és bármikor olvashatunk. Ez a módszer számos előnnyel rendelkezik, hiszen elég csak abba belegondolni, hogy mennyire nehéz pl. húsz darab könyv, amikor ezt a táskánkban kell cipelnünk. Ehhez viszonyítva pedig egy e-book olvasó, vagy egy tablet gyakorlatilag súlytalan és helyet sem foglal, gyakorlatilag bárhová magunkkal lehet vinni anélkül, hogy a lehető legkisebb problémát okoznák.

0

A Futballforradalmak nevű könyv ajánlója

 

Sokan próbálkoztak már átfogó képet adni a futballban megjelenő taktikák helyzetéről, ennek kialakulásáról és teljes történelméről, ám ez túl nagy fának bizonyult minden sportszakértő fejszéje számára. Azonban ez a helyzet csak eddig állt fent, hiszen a Jonathan Wilson remekművének könyv ajánlója felfedi a leplet, mindenki megismerheti ezt. Érdemes azzal a ténnyel kezdeni, hogy az év sportkönyve volt Angliában a Futballforradalmak. Ez egy olyan mű, amely több tízezer ember gondolkodását változtatta meg teljes mértékben a futballal kapcsolatban.

Felelős-e az író az alkotása hatásáért?
0

Felelős-e az író az alkotása hatásáért?

A felmérések szerint egyre kevesebbet olvasunk. Illetve olvasunk, de olvasmányaink alapvetően a
szakmánkhoz kapcsolódnak, a napi hírekhez, vagy a bulvársajtóhoz. Ha olvasás
helyett valaki csak filmet, videót néz, passzívan szemléli az eseményeket. Amikor
viszont olvas, akkor kénytelen használni képzeletét, absztrakciós készsége is
fejlődik. Szellemi képességeinket, sőt személyiségünket azonban nemcsak
olvasással, hanem kreatív írással is fejleszthetjük.

Ha nem azért írunk, mert muszáj, mert a munkánk része, hanem azért, mert örömöt okoz, az egy igen
különleges és hihetetlen tudatállapotot generál az agyban. Az úgynevezett
flow-élményt, amikor megszűnni látszik a valós tér és idő; mintha egy saját,
külön buborékuniverzumban élnénk.

Markus Zusak- A könyvtolvaj
0

Markus Zusak- A könyvtolvaj

Az új könyvek valahogy mindig nagy port kevernek, véleményeznek, ellenvéleményeznek róluk függetlenül attól, hogy milyen típusú, vagy mennyire jól megírt könyvről van szó. Sokan csak azért vásárolnak meg egy könyvet, mert jó reklámot, vagy épp éles kritikát olvastak róla. Most Ön nem is kritikát és nem is reklámot olvas, hanem egyszerűen csak egy ajánlót, ismertetőt, egy nemrégiben megjelent szuper könyvről.

A zsidó kérdéssel kapcsolatban már nagyon sok sikeres írás jelent meg és most itt van egy újabb, aminek szintén nagy sikere van ennyi évvel a holokauszt után is. Markus Zusak- A könyvtolvaj című könyve kiváló csemege azok számára, akiket érdekel a zsidó kérdés, a zsidók üldözése és az ilyen szemléletű írások. …

Egy újabb sikerkönyv
0

Egy újabb sikerkönyv

Kereső lények vagyunk, mi emberek. Kiskorunkban a szüleinket keressük, már az első tekintetünkkel is, majd amint növünk egyre több és fontosabbnak hitt dolgot keresünk. A fontosságot tekintve talán annyi cél van, ahány ember. A lényeg mindegyik esetben ugyanaz: boldognak lenni. Ennek érdekében cselekszünk, tanulunk, sikerkönyveket, motivációs könyveket olvasunk.

A boldogság sokak szerint a hitben rejlik. A most bemutatott könyvből is nagyon sokat lehet tanulni és a helyes következtetést, tanulságot levonva, talán még boldogabbak is lehetünk. A történet főhőse Pi, teljes nevén Pi Patelt (aki egyesek szerint bogaras személyiség) is a hite mentette meg. Hite és hinni akarása olyannyira erős volt, hogy tizenhat évesen eldöntötte, hogy nemcsak hindu lesz, hanem keresztény és muszlim is. …

JOHN C. MAXWELL: Egyszer nyersz, egyszer tanulsz
0

JOHN C. MAXWELL: Egyszer nyersz, egyszer tanulsz

A legtöbb ember valamiért nagyon szereti az újdonságokat. Hogyha például könyvekről van szó, akkor is keresi az újat, a legfrissebbet. Nem is feltétlenül azért, mert a régieket már mind kiolvasta, amit kiadtak, hanem mert az újban van valami érdekes, valami feltöltő erő. Még szerencse, hogy nem kell szűkölködni az újonnan kiadott könyvekben és még nagyobb szerencse az, hogy ezek nagy része sikeres, jól szerkesztett, egyszóval piacra való és olvasmányos. Ennél nagyobb sikernek már csak a motivációs könyvek örvendenek, amiből szintén nincs hiány. Itt van például JOHN C. MAXWELL: Egyszer nyersz, egyszer tanulsz című könyve, ami az elmúlt évben került kiadásra és valóban nagy sikernek örvend. …

Kádár Annamária: Mesepszichológia
0

Kádár Annamária: Mesepszichológia

Napjainkban egyre kevesebb időt fordítanak az emberek az igazán fontos dolgokra. Azaz tévesen ítélik meg azt, hogy mi lenne igazán fontos és mi nem. Éppen ezért is van annyi depressziós, lehangolt és zavarodott ember társadalmunkban, mert hiányzik a helyes értékrend. Fontos lenne az érzelmeinkre, érzelmi világunk igényeire odafigyelni, sőt, már gyermekkorban el kellene kezdeni ápolni és fejleszteni az érzelmi intelligenciát. Így gondolja ezt Kádár Annamária pszichológus is, akinek nemrégiben jelent meg a Mesepszichológia, Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban című könyve. Ő ebben a könyvében a gyermekekhez és a felnőttekhez egyaránt szól. A felnőttekhez a könyv első felében szól, ahol elméleti részt találhat az olvasó, az érzelmi intelligenciáról, érzelmekről, a lelki táplálékokról. …

Daniel Siegel- Tina Payne Bryson: A gyermeki elme
0

Daniel Siegel- Tina Payne Bryson: A gyermeki elme

A gyermeki agyfejlődés legújabb kutatásának eredményeit kívánja egy csokorba szedni a Daniel Siegel és Tina Payne Bryson által megírt könyv, A gyermeki elme. Számos nevelési stratégiát ismertet, amelyek kiválóan segítik a gyermek egészséges mentális fejlődését. Nem csak elméletek jelennek meg a könyvben, hanem gyakorlati tanácsok is, amelyek nagyon sok szülőnek segítségére válhatnak. Nem elég csak ellátni egy gyermeket, hanem mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy úgy testileg, mint szellemileg fejlődni tudjon.…

Fotóalbum Novák Emil munkáiból
0

Fotóalbum Novák Emil munkáiból

Novák Emil Balázs díjas operatőr és filmrendező mindenki számára ismert hazánkban, nem csak itthon, hanem az Ausztrál Filmiskolán is diplomát szerzett. A neves rendező idén ünnepli 60. születésnapját és ez alkalomra két fotóalbum is megjelenik a munkáiból.  A rendező az 1970-es évek óta jelen van a magyar kulturális életben, neki köszönhetjük a 2004-ben alapított Magyar Operatőrök Társaság Aranyszem Fesztiválját és a HSC Stábiskolát is. Számos sikeres filmben dolgozott, mint a Felhőjáték, Mária, Linda című alkotások. A karrierje során nem csak Magyarországon dolgozott, hanem Ausztráliában is szerencsét próbált és a siker itt sem maradt el, reklámfilmek fényképezésében vett részt és a Sydney 31-es csatorna létrehozásában is komoly szerepet vállalt. …

Könyvkritikák
0

Könyvkritikák

Nincs olyan dolog, személy, tárgy a világban, amiről ne lenne jó és rossz vélemény is. Persze nem egy személy részéről, hanem a nagyvilág részéről. Így van ez mindennel. Hogyha megjelenik egy szuper könyv, amiről a legtöbben el sem tudnánk hinni, hogy lehet róla kritikát mondani, egyből megjelenik valaki, vagy valakik, akik kiemelnek egy-két, számukra negatív dolgot. Vagy azért, mert tényleg nem tetszik nekik az adott dolog, vagy azért, hogy bebizonyítsák, többféle nézőpontból lehet nézni mindent. Nincs is ezzel semmi gond addig, amíg nem esnek át ezek az elemzők a ló túloldalára. Sajnos számos ember azért kritikázik, hogy leminősítsen egy adott könyvet. …

Megjelent Roy F. Baumeister – John Tierney: Akaraterő című könyve
0

Megjelent Roy F. Baumeister – John Tierney: Akaraterő című könyve

Az Ursus Libris kiadásában 2013. október elején megjelent Roy F. Baumeister – John Tierney Akareterő című könyve, amely nagy igazságokat és felismeréseket tartogat minden olvasó számára. Hatalmas kérdések, amelyek mindenkit foglalkozatnak és a műben remélhetőleg sok válasz is megbújik. Mi is tulajdonképpen az akaraterő, amely egy fogyókúra elvégzéséhez szükséges vagy akár ahhoz, hogy egy Giuness-rekordot meg lehessen dönteni. Mindez David Blane Giuness rekordjaihoz kötődik, aki több, mint 17 percet töltött lélegzetvétel nélkül a víz alatt. …

Fejős Éva könyvei népszerűek és szórakoztatóak
0

Fejős Éva könyvei népszerűek és szórakoztatóak

Fejős Éva írónő első könyvét tizennyolc évesen írta meg, Holtodiglan címmel, Carol N. Fire álnéven. Számos krimi és kaland jellegű könyvet írt. Főleg egészségügyi cikkek szerkesztésében ügyeskedik, dolgozott a Duna televíziónál és a Nők lapjánál is. Jelenleg szabadúszóként saját kiadót alapított, Erawan néven. 2003-ban megkapja a Minőségi Újságírásért díjat. Fejős Éva könyvei történetmesélőek. Legújabb könyve, a Most kezdődik, tulajdonképpen a legelső könyvének az új kiadása.…

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás