A gin páratlan sokszínűsége

Bizonyára sokan vannak olyanok, akik arra tippelnének, hogy erre az italra is vonatkoznak bizonyos szabályozások az eredetvédettség kapcsán. Azonban a gin jogi definíciója elég tág, ezért elég gazdag szeszesitalnak számít az ízek, összetevők és aromák tekintetében.

Hogy lehet ez, ha alapjába véve csak borókabogyóra van szükség a gin elkészítéséhez? Ez való igaz, viszont ezen kívül még nagyon sokféle módon szokták ízesíteni, különféle gyógy- és fűszernövények hozzáadásával.

Arra is volt már példa, hogy valamilyen zöldség vagy gyümölcs kötött ki a főzetben. Ne legyünk előítélettel, mert a sokrétű összetevők ellenére, a gin korántsem egy összecsapott ital.

A gin kezdetekben gyógyászati célokra volt alkalmazva, több-kevesebb sikerrel, hiszen a páciensek rájöttek, hogy minél tovább maradnak betegek, annál többet kaphatnak a gyógyító elixírből. A gin sokszínűségével valójában egyetlen szeszesital sem tudja felvenni a versenyt. A boróka mellett, a ginben a koriander az a bizonyos összetevő, amit nagyjából minden fajta tartalmaz.

Hasonló cikkek

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás