A gin frissítő ereje

Kimondottan olyan italok közé tartozik, amit nem igazán fogyasztanak tisztán. Általában koktélok alapanyagaként használják a citrusos íz-világa miatt. Ezt az ízt a borókabogyónak köszönheti a gin. Alapjába véve nem történik más, mint egy semleges ízű alkoholpárlatot ízesítenek a borókabogyóval vagy annak kivonatával.

Persze az évszázadok során rengeteget fejlődtek a lepárlási és szűrési módszerek, amelyek kiemelték a gint a pornép által fogyasztott szeszesitalok közül.

A folyamatos lepárlás módszerének megjelenésével, a gin már az elit italává lépett elő. Az első megjelenése egészen az 1500-as évekig vezethető vissza. Mint sok más szeszesital, ez is gyógyító hatású főzetként kezdte világkörüli útját.

Ezt követően rájöttek, hogy miként lehetne értékesíteni a rossz minőségű gabonából készült szeszt. Pont kapóra jött a borókabogyó, aminek az intenzív aromája, elnyomta a kellemetlen jegyeket. Ennek köszönhetően kialakult a gin ma ismert változata. Értelemszerűen, manapság már minőségi alapanyagokból készül, kifinomult eljárás során.

Hasonló cikkek

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás