A vörösáfonya könnyen beszerezhető

Vörösáfonya

Az erdőn-mezőn barangolva is találhatunk olyan növényeket, amelyek sok hasznos tápanyagot tartalmaznak. Az egyik ilyen kedvelt növényünk a vörösáfonya. Vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag, így igen értékes a szervezet számára.

Szerencsére ma már nem kell kimennünk az erdőbe ezért, mert a vörösáfonya ennél sokkal egyszerűbben is beszerezhető. A bioboltok polcain több formában is megtalálhatjuk. A friss gyümölcs mellett, igen népszerű az aszalt áfonya, de vásárolhatunk áfonyalekvárt és áfonyalét is.

A feldolgozás során nem sokat veszít tápértékéből, így ha nem tudunk friss vörösáfonyához jutni, akkor a belőle előállított termékek is megfelelők lesznek. Sokféleképpen használhatjuk ezt a növényt. Fogyaszthatjuk önmagában, de mártás is készíthetünk belőle.

Hozzákeverhetjük a müzlihez és adhatjuk süteményekhez is. Bár a hőkezelés során egyes vitaminok lebomlanak, de még úgy is értékes tápláléknak számít a vörösáfonya. Íze igazán kellemes, így a gyermekek is örömmel fogyasztják majd ezt az egészséges gyümölcsöt.