Agrár Széchenyi Kártya áll a mezőgazdászok rendelkezésére

Magyarországon viszonylag sok mikro-, kis- és középvállalkozás található, ami kétségtelenül igen hasznos, mind az egyének szemszögéből nézve, mind az ország tekintetében.

Azonban sajnos előfordulhat, hogy pillanatnyilag nehéz anyagi helyzetbe kerül a vállalkozás, amit ha nem sikerül rövid időn belül megoldani, akár felszámolásra is kerülhet a sor. Az Agrár Széchenyi Kártya ilyen esetekben hivatott segítséget nyújtani. Mit is takar pontosan és miként igényelhető ez a kártya? …

A Széchenyi program miatt nagyon megnőtt a vállalati hitelkínálat

Vállalkozást szeretne indítani, de hiányzik a szükséges összeg? Beruházási és fejlesztési hitelek iránt érdeklődik a növekedés és a nagyobb anyagi biztonság megteremtése érdekében? A jó ötlet ma már korántsem elég ahhoz, hogy sikerüljön boldogulni az üzleti életben, hiszen pénz is kell hozzá. Most kifejezettem sok hitellehetőség kínálkozik a vállalkozók számára, s e helyzetben a Széchenyi program is központi szerepet tölt be.…

A 2015-ös nyugdíjkalkulátor szerint Ön továbbra sem számíthat jóra!

Már pályakezdőként szeretne mindent megtenni anyagi biztonsága érdekében? Esetleg már előre látja a nyugdíjas éveket, és éppen emiatt gondolkodik az öngondoskodásban rejlő lehetőségeken? Sajnos tény, hogy az állami rendszer már nem úgy működik, mint korábban, és a társadalom elöregedéséből fakadóan nehezen tesz eleget a felé támasztott követelményeknek. Egyre kevesebb munkaképes korúnak kell ellátni a nyugdíjasokat, ami bizony előbb vagy utóbb, de a rendszer teljes csődjéhez vezet majd. A nyugdijbiztositas.com nyugdíjkalkulátora szerint sem sokkal jobb a helyzet, ezért érdemes már most tájékozódnia arról, mennyire számíthat a nyugdíjkorhatár elérését követően az államtól.

A szakemberek nem győzik elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a nyugdíj célú megtakarítások igenis létjogosultsággal rendelkeznek napjainkban, és megéri valamelyik típus mellett letenni a voksot. Annak érdekében azonban, hogy 20-30 éven át ne egy olyan megtakarítási formába fizesse a pénzt, amely személyes elvárásainak sem biztos, hogy megfelel, érdemes már a választáskor körültekintően eljárni.

A lakáshitel kalkulátor online használható

 

Egy hitel felvétele előtt mindenképpen tájékozódni kell arról, hogy pontosan milyen törlesztő részletet kell fizetni havi szinten. Ezen a honlapon, a hitelnet.hu oldalon egy lakáshitel kalkulátor is megtalálható, amelyik nagyban meg tudja könnyíteni a tájékozódóknak a dolgát. Ha lakáshitelt vesz fel, akkor számítson arra, hogy a futamidő sok esetben a tíz évet is meg fogja haladni. Minél hosszabb a futamidő, annál kisebb lesz a havonta esedékes törlesztéseknek a mértéke. Nézze meg, hogy miként tudja a kalkulátort használni, hogy megtudhassa milyen összegre számítson havi szinten törlesztésként! Csak néhány fontosabb adatot kell beállítani a kalkulátorban, így a felvenni kívánt összeget, a futamidőt és már csak egyetlen kattintásra van szüksége, hogy láthassa az éppen aktuális ajánlatokat, amelyek közül kiválaszthatja azt, amelyik a leginkább megfelel.

Euró árfolyam változások – milyen tényezők határozzák meg?

Egész biztos vagyok benne, hogy mindenkit érdekel, ki az, aki meghatározza, hogy adott devizaárfolyam merre mozdul el, adott hír, bejelentés nyomán, netán szubjektív döntések is közrejátszanak?

A kérdés megválaszolása ennél sokkal bonyolultabb, és ehhez ismerni kell a piacot, s általában a kérdésre a válasz a jegybankokat érdekli a leginkább. A gazdasági szereplőknek már önmagukban hatásuk van a devizák árfolyamának alakulására. Persze felmerül egy másik kérdés, hogy minden piaci szereplő egyformán hat a devizára, s jelen esetben az euró árfolyam alakulására?

Azt mindenképp kijelenthetjük, hogy a devizapiacon vannak olyan szereplők, akik meghatározó befolyással tudnak lenni az árfolyamok alakulására, épp az általuk generált order flow miatt.…