Agrár Széchenyi Kártya áll a mezőgazdászok rendelkezésére

Az Agrár Széchenyi Kártya segít rendezni a számláit

Magyarországon viszonylag sok mikro-, kis- és középvállalkozás található, ami kétségtelenül igen hasznos, mind az egyének szemszögéből nézve, mind az ország tekintetében.

Azonban sajnos előfordulhat, hogy pillanatnyilag nehéz anyagi helyzetbe kerül a vállalkozás, amit ha nem sikerül rövid időn belül megoldani, akár felszámolásra is kerülhet a sor. Az Agrár Széchenyi Kártya ilyen esetekben hivatott segítséget nyújtani. Mit is takar pontosan és miként igényelhető ez a kártya? …

A Széchenyi program miatt nagyon megnőtt a vállalati hitelkínálat

Vállalkozók számára
Vállalkozók számára

Vállalkozást szeretne indítani, de hiányzik a szükséges összeg? Beruházási és fejlesztési hitelek iránt érdeklődik a növekedés és a nagyobb anyagi biztonság megteremtése érdekében? A jó ötlet ma már korántsem elég ahhoz, hogy sikerüljön boldogulni az üzleti életben, hiszen pénz is kell hozzá. Most kifejezettem sok hitellehetőség kínálkozik a vállalkozók számára, s e helyzetben a Széchenyi program is központi szerepet tölt be.…

A 2015-ös nyugdíjkalkulátor szerint Ön továbbra sem számíthat jóra!

2015-ös nyugdíjkalkulátor
2015-ös nyugdíjkalkulátor

Már pályakezdőként szeretne mindent megtenni anyagi biztonsága érdekében? Esetleg már előre látja a nyugdíjas éveket, és éppen emiatt gondolkodik az öngondoskodásban rejlő lehetőségeken? Sajnos tény, hogy az állami rendszer már nem úgy működik, mint korábban, és a társadalom elöregedéséből fakadóan nehezen tesz eleget a felé támasztott követelményeknek. Egyre kevesebb munkaképes korúnak kell ellátni a nyugdíjasokat, ami bizony előbb vagy utóbb, de a rendszer teljes csődjéhez vezet majd. A nyugdijbiztositas.com nyugdíjkalkulátora szerint sem sokkal jobb a helyzet, ezért érdemes már most tájékozódnia arról, mennyire számíthat a nyugdíjkorhatár elérését követően az államtól.

A szakemberek nem győzik elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a nyugdíj célú megtakarítások igenis létjogosultsággal rendelkeznek napjainkban, és megéri valamelyik típus mellett letenni a voksot. Annak érdekében azonban, hogy 20-30 éven át ne egy olyan megtakarítási formába fizesse a pénzt, amely személyes elvárásainak sem biztos, hogy megfelel, érdemes már a választáskor körültekintően eljárni.

A lakáshitel kalkulátor online használható

 

Lakáshitel kalkulátor 
Lakáshitel kalkulátor

Egy hitel felvétele előtt mindenképpen tájékozódni kell arról, hogy pontosan milyen törlesztő részletet kell fizetni havi szinten. Ezen a honlapon, a hitelnet.hu oldalon egy lakáshitel kalkulátor is megtalálható, amelyik nagyban meg tudja könnyíteni a tájékozódóknak a dolgát. Ha lakáshitelt vesz fel, akkor számítson arra, hogy a futamidő sok esetben a tíz évet is meg fogja haladni. Minél hosszabb a futamidő, annál kisebb lesz a havonta esedékes törlesztéseknek a mértéke. Nézze meg, hogy miként tudja a kalkulátort használni, hogy megtudhassa milyen összegre számítson havi szinten törlesztésként! Csak néhány fontosabb adatot kell beállítani a kalkulátorban, így a felvenni kívánt összeget, a futamidőt és már csak egyetlen kattintásra van szüksége, hogy láthassa az éppen aktuális ajánlatokat, amelyek közül kiválaszthatja azt, amelyik a leginkább megfelel.

Euró árfolyam változások – milyen tényezők határozzák meg?

A piaci szereplők önmagukban is hatással vannak az euró árfolyam változására
A piaci szereplők önmagukban is hatással vannak az euró árfolyam változására

Egész biztos vagyok benne, hogy mindenkit érdekel, ki az, aki meghatározza, hogy adott devizaárfolyam merre mozdul el, adott hír, bejelentés nyomán, netán szubjektív döntések is közrejátszanak?

A kérdés megválaszolása ennél sokkal bonyolultabb, és ehhez ismerni kell a piacot, s általában a kérdésre a válasz a jegybankokat érdekli a leginkább. A gazdasági szereplőknek már önmagukban hatásuk van a devizák árfolyamának alakulására. Persze felmerül egy másik kérdés, hogy minden piaci szereplő egyformán hat a devizára, s jelen esetben az euró árfolyam alakulására?

Azt mindenképp kijelenthetjük, hogy a devizapiacon vannak olyan szereplők, akik meghatározó befolyással tudnak lenni az árfolyamok alakulására, épp az általuk generált order flow miatt.…