Nagygombos mobil a rosszul látóknak

Nagygombos mobil a gyengén látóknak
Nagygombos mobil a gyengén látóknak

A telekommunikációnak köszönhetően, ma már a világ szinte bármelyik pontjára tudunk küldeni vagy fogadni hívást. Rengeteg készülék létezik, amelyek között van nagygombos mobil és gomb nélküli is.

A nagygombos mobil eredetileg az idősebbeknek és a rossz látással rendelkezőknek lettek tervezve, éppen azért, hogy könnyebb legyen a használata. Míg más mobiltelefonok kicsi vagy éppen semmilyen gombbal nem rendelkeznek, ezeken jól kivehető, méretes gombok láthatóak.

Amellett, hogy nagyok és könnyen kezelhetőek, igen sok extra tulajdonsággal nem rendelkeznek. Nem lehet vele csatlakozni az internetre, nem lehet komolyabb minőségű képeket készíteni és nem lehet videózni sem, mivel ezek olyan plusz dolgok, amelyeket az idősebb generáció biztosan nem fog használni.

Mivel telefonról van szó, ezért csak ennyit lehet vele csinálni. Természetesen létezik olyan nagygombos mobil, amibe több tudást szorítottak és így több mindenre lehet használni, azonban ennek az ára is magasabb lesz, valamint a használata is nehezebb.