Mi alapján történik a téli gumi választás?

Kopásálló gumiabroncs

Mindenki tudja, hogy váltani kell nyáriról télire, és nagyjából azzal is tisztában van, hogy ez akkor válik feltétlenül szükségessé, amikor a hőmérséklet 7 fok alá csökken.

Ekkor már eljön a téli gumi választás ideje. Na de milyet és melyikből? Hiszen annyi méret és gyártó van. Vannak, akiknek mindegy, csak téli gumi legyen az autón, aztán tenni fogja az a dolgát, akármilyen gyártótól is legyen. Pedig mérhető különbség van minden egyes modell között.

Persze, előfordul, hogy két különböző cég modellje hasonlóan teljesít, de akkor még mindig ott van az ár, ami szintén meghatározó szempont téli gumi választáskor. Hogyha egy pontos képet akarunk arról kapni, hogy milyen gumira van szükségünk, akkor szemügyre kell vennünk az épp aktuális ADAC teszteredményeket, amelyekből kiderül, melyik típussal járunk a legjobban téli gumi választás esetén.

Itt aztán alapos megmérettetés vár az abroncsokra, amikből kiderül, hogy mennyire befolyásolják a fogyasztást, hogy teljesítenek fékezéskor, mit várhatunk jeges vagy nedves úton a téli gumiktól.