Meghódította a világot az infraszauna

Infraszauna

Több ezer éves története során a szaunázás hagyománya hosszú utat járt be. A skandináv országok lakói már régóta nagy becsben tartják ezt a szokást, a világ többi részének kellett még egy kis idő, hogy felismerje előnyeit. A gödrökben gyújtott tüzek parazsától látványos fejlődés vezetett a gőzfürdő legmodernebb formájához, ami az infraszauna.

Visszatekintve nehéz elhinni, hogy korábban az emberek órákat vártak, míg kialudt a tűz, távozott a füst, és elkezdhettek hódolni ennek az időtöltésnek. A koromhoz és a füsthöz képest éles kontrasztot jelent az is, hogy az emberi szemnek láthatatlan fény melegíti fel a kabint. Az infraszauna sokkal elviselhetőbb azok számára, akik egyébként nehezen viselik a forróságot, mivel a hagyományosnál sokkal alacsonyabb hőfokon is eléri a hatását.

Belülről kifelé melegíti fel szervezetünket, ami sok más pozitív hozadéka mellett intenzívebb izzadást eredményez, ami hatványozottabb méregtelenítéshez vezet. A kitágult erekben gyorsabb a vérkeringés, ami egészségünk alapfeltétele.