A linoleum hosszú ideje népszerű

Népszerű linoleum

Az ingatlanpiac fellendülésével számos új építkezés kezdődik vagy van folyamatban. A beépítendő burkolati rendszerek megtervezése alapos szakértelmet és ismeretet igényel. A hatékony, gyors és praktikus telepítési megoldások mellett, a hosszú élettartam és megbízhatóság is rendkívül fontos.

A linóleum évtizedek óta jól ismert burkolat, ami valamilyen okból hibásan szerepel a társadalom szókincsében. Valójában a PVC padlóról van szó, ami közismerten a konyhák és átjárók régi burkolati rendszere. A néhány milliméter vastag, erős és tartós anyag filmburkolata jelenti a szín és minta felületét, valamint a kopóréteget, ami ellenáll a külső hatásoknak. A linóleum remek megoldás volt az elmúlt évtizedekben, a gyors és könnyű telepíthetőségének köszönhetően. Azonban időközben megjelentek a többi rendszerek is, így a linóleum vagy más néven a PVC padló kezd egyre inkább a háttérbe szorulni. A gyártók és forgalmazók azonban folyamatosan árusítják az újabb és újabb termékeket a legváltozatosabb, legfantáziadúsabb megoldásaikkal.

A vásárlóerő pedig nem csökken, így elmondható, hogy továbbra is népszerű a linóleum. Természetesen, a technológia fejlődésével a minőségük is folyamatosan javul, de a PVC, mint alapanyag, attól még ugyanaz marad. A linóleum minősége inkább a vastagságon és kopásállóságon múlik. A termék tekercses kiszerelése általában 2 méter széles, amiből a kívánt hosszt levágják a szaküzletek. A domexszonyeg.hu weboldalra ellátogatva, nagy válaszék között böngészhet és keresheti meg a megfelelő linóleum burkolatot.