Külföldi befektetők pörgetik az 5. kerületi lakások forgalmát

Ingatlan Budapest
Ingatlan Budapest

Jönnek a külföldi befektetők is hazánkba lakásokat venni különböző célokból. Például kiadják azokat, kereskedelmi célokat folytatnak esetleg. Ők leginkább olyan országokat céloznak meg, melyekben látnak jövőt, melyekben látnak valami újdonságot. Így hazánkban is felkerestek néhány várost, néhány nagyobb várost.

Budapest, hazánk fővárosa nagy reménységnek tekinthető a külföldi befektetők szemében. Nagy forgalom, több eladás. A legtöbb ingatlant a külföldiek mozgatnak, leginkább az 5. kerületben figyelhető ez meg. Rengeteg a lakás, de még több rájuk a vevő. Valamennyit kiadnak, valamennyit megvesznek. Folyamatosan mozognak, ezért is fellendülőben van a kerületben a lakásvásárlás.

Ez azért lehetséges, mivel egy külföldinek alacsonynak tűnnek a lakásárak. Mivel otthonukban drágábbak lehetnek a lakások. A befektetők szeretik az olyant, ahol olcsóbban hozzájutnak a lakásokhoz, és kiadhatják azokat, üzletelhetnek a lakásokban. Budapestet erre igen jó célpontnak tekintik. Jobban is jártak, mint mondjuk, hogyha egy kisebb városban fektettek volna be. Kevesebb lenne a forgalmuk például.

Az ingatlanpiacon a befektetők elég könnyen megégethetik magukat egy-egy rossz időzítéssel, de amit itt a fővárosban tettek és tesznek, az abszolút megtérülő dolog. Hazánkban nincs nagy múltja még a külföldi ingatlanpiacnak, csupán körülbelül az 1990-es évektől lehet visszatekinteni. Tavaly minimális áremelkedést mértek, és ez most idén csak fokozódni fog, azt remélik, és ez a befektetés szempontjából ideális lehet a belépéshez. Figyeljük csak meg, hogy milyen lakásokat hirdetnek a  különböző oldalakon, például a www.ingatlannet.hu/ingatlan/Budapest oldalon. Rengeteg a kínálat, rábukkanhatunk a legjobbakra, olcsóbbakra és persze drágábbak is vannak köztük.