Kisállat felszerelés: melyek nem hiányozhatnak?

Kisállat felszerelés

A panelben lakók első állata legtöbbször egy hörcsög vagy egér. Mielőtt azonban bárki is megveszi ezt az aranyos kis rágcsálót és hazaviszi azt, fontos a kisállat felszerelés biztosítása. Csakis akkor érzi majd jól magát a hörcsög vagy egérke, ha megvan a biztonságot nyújtó kis otthona, a megfelelő eledele, az itatója és pár játékszere.

Kétségtelen, hogy a leglényegesebb tartozéknak a ketrec vagy terrárium bizonyul. A tulajdonosnak észben kell tartania a szálláshely, lakhely vásárlásakor, hogy ez olyan kell legyen, amelyikben a kis kedvenc mindig jól érzi majd magát és az igényeinek megfelelően tud járkálni, mászkálni vagy épp futkározni. A karton, farostlemezes otthonok még ideiglenesen sem mondhatóak jó választásnak, ugyanis ezeket a kisállat percek alatt kirágja. Nyilvánvalóban a kisállat felszerelés nem csak az otthonból áll. Emellett ott van még a kisegerek által nagyon kedvelt alvóhely és búvóhely is. Egyöntetűen gondoskodni kell ezekről is, ugyanis ennek hiánya viselkedési zavarokat, agresszivitást eredményezhet, mivel az állat nem tudja pihenő idejét egy zártabb, sötét odúban, zugban eltölteni.

A www.barzoo.hu honlapon található webboltban kaphatóak a színes, fából, műanyagból, kerámiából vagy fűből készült, házikó formájú vagy nagyon egyszerű változatok. Ezen a kisállat felszerelés kiválasztásánál főleg a kivitelezést, és a funkcionalitást tanácsos a középpontba helyezni, és nem pedig az anyagot. Ekkor biztosan nem fog rossz döntést hozni az, aki a lehető legjobbat szeretné megadni az egérkének vagy a törpehörcsögnek.