Kemény bőrönd vagy puhafedeles utazótáska?

kemény bőrönd
Kemény bőrönd

Amikor utazótáskát választunk, akkor több mindre is oda kell figyeljünk. Az ár, a méret és a szín csak néhány azon szempontok közül, amelyeknek meg kell felelnie ahhoz, hogy tökéletesen ki tudja szolgálni az igényeinket. Többek között azt is el kell dönteni, hogy kemény bőrönd vagy a megszokott puhafedeles változat kerüljön beszerzésre, hiszen mindkettő más-más előnyökkel kecsegtet.

Míg a kemény bőrönd nagyobb védelmet nyújt a benne elhelyezett tárgyaknak, addig a puha kevésbé sérülékeny, így előre meg kell határozzuk, hogy mi a fontosabb. Az, hogy a ruháink, értékeink biztonságban legyenek, vagy az, hogy bírja a strapát repülőutak során is.

Persze a kemény bőrönd esetében is alkalmazhatóak olyan megoldások, amivel csökkenteni lehet a sérülés esélyét, például használhatóak különféle védőhuzatok, de amennyiben sokat utazunk légi járművekkel, akkor célszerűbb szövettáskát vásárolni. Ugyanakkor a magasabb árkategóriákban már egészen rugalmas, strapabíró anyagú kemény bőrönd típusok is vannak, így egy nagyobb összeg rááldozásával megoldhatjuk a kérdést.