Infraszauna a fokozott méregtelenítésért

Infraszauna

Valószínűleg mindnyájan hallottunk már a szervezetünk egyik legnagyszerűbb méregtelenítési folyamatáról, az izzadásról. A szóban forgó természetes méregtelenítés a szaunázás során aknázható ki a leginkább, így mindenképpen érdemes ezt a tevékenységet rendszeresen űzni.

Az izzadás maximális kihasználása az infraszauna hatását erősíti! Ebből kifolyólag érdemes felkészíteni a szervezetünket, már az infraszauna bekapcsolását megelőzően.

Okos gondolat például alaposan letisztítani a testünket, mielőtt helyet foglalunk a kabinban. Akár meztelenül, akár egy törölközővel a derekunkon ülünk be a kabinba, készítsünk be tetemes mennyiségű folyadékot! A legoptimálisabb frissítő az ásványvíz vagy a tea, a lényeg, hogy ne legyen alkoholtartalma a szóban forgó italnak.

Ha a kisebb méretű infraszauna használatakor klausztrofóbiás érzése támadna, nyugodtan tárja szélesre a kabin ajtaját, hiszen az izzadás, így a méregtelenítés sem a forró levegő okozata, hanem az infrasugarak a bőrfelszín alatt kifejtett hatásának a függvénye.