Igazán megbízható a Tacx görgő

Profibb Tacx görgő

A speciális bicikli görgők igen hasznosak lehetnek akkor, amikor az embernek nincs kedve kivenni a bringát a garázsból, vagy levinni azt a negyedikről, és csak a szobában szeretne tekerni.

A profibb, ellenálló Tacx görgő egyre elterjedtebb azok körében, akik nem mindig kedvelik a kinti bicajozást, és igen szívesen tekernek a négy fal között. Ennek az egyik legelterjedtebb fajtája a speciális, centrifugális ellenálláson alapuló modell. A különlegességet itt a gyártási eljárás adja, hiszen az előállításkor a szakemberek bolygóművekkel, csapágyakkal dolgoznak, kialakítva olyan barázdákat, amelyek garantálják az ellenállást. A működési elv nagyon hasonlít az autókban fellelhető automatikus differenciálzárhoz. Ezen Tacx görgő ritkának mondható, de természetesen, vannak olyan magyar shopok is, ahol gondmentesen megvehetőek.

A Tacx görgő kedvelt fajtája még a virtuális tréner. Ezek igen sokban hasonlítanak a mágnesfékes görgőkhöz. Itt azonban legtöbbször elektromotorokkal oldják meg az ellenállást, és a szerkezet mindig közvetlen kapcsolatban áll egy számítógéppel.