Hogyan is készül a rozé bor?

Rozé bor

Hazánkban a rozé egy igen kedvelt borfajta, ami nyugodtan fogyasztható fröccsként vagy csak magában. A hölgyek és a férfiak is szívesen fogyasztják a rozé bor valamelyik jobb típusát, ami kellemes íze, pompás aromája miatt nem hiányozhat egyetlen kerti partiról vagy nagyobb eseményről sem.

Rengetegen egyből ezt választják, amikor borról van szó, de a fogyasztók nagy részének fogalma sincs arról, hogy hogyan is készül ez az ízletes bor. Érdemes a végére járni ennek, ugyanis ez a fajta roppant elterjedt, hiszen a világon szinte az összes borvidék nemesebb, ismertebb pincészete készít rozé bort. Sokan ilyenkor viccesen megjegyzik, hogy az előállításhoz a szakemberek mindig rózsaszín szőlőt alkalmaznak. Persze, ez nem igaz, de egy borkóstolón nyugodtan el lehet ezt a poént sütni.

A rozé bor előteremtése azonban ennél jóval egyszerűbb. A borászok egy része simán elkeveri a vörös- és fehérbort, de más módszerrel is előállítható ez a finom itóka. Válassza Ön is rozé bort, mert garantáltan nem fogja megbánni!