Hatékony izomlazító fájdalomcsillapító krém gyógynövényekből

Izomlazító fájdalomcsillapító krém
Izomlazító fájdalomcsillapító krém

Az izomfájdalom sok ember életét megkeseríti, hiszen nemcsak a sport járhat egy ilyen jellegű sérüléssel, hanem akár egy rossz mozdulat vagy helytelen testtartás is. Biztos sokak számára ismerős a helyzet, amikor egy nagyobb súly felemelése közben vagy olyan testhelyzetben nyíllal bele a fájdalom, ami eltérő a napi megszokott rutintól.

Ilyenkor rendszerint az első gondolat a szintetikus fájdalomcsillapítóhoz vezet, de tudni kell, hogy vannak más alternatívák is. Az izomlazító gyógynövény is a segítségünkre lehet, ugyanis egy natúr krém vagy pakolás formájában igen intenzív hatást fejt ki.

Egyes típusokat a hagyományos patikában megvásárolható készítmények is tartalmazzák, de vannak olyan termékek is, amelyek kizárólag növényi eredetű összetevők elegyéből állnak. Ilyen izomlazító gyógynövény a fahéj, a chili, a fajdbogyó, a levendula, a rozmaring és a bergamott is. A fahéj és a chili fokozzák a keringést, a fajdbogyó, metil-szalicilát tartalmának köszönhetően fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bír. A levendulaolaj, a rozmaring- és bergamottolaj pedig nyugtató és keringésjavító jelleggel bír.

Az izomlazító gyógynövény együttese legalább olyan hatékony, mint a szintetikus változat, sok esetben felül is múlja azt, ráadásul a használatával nem juttatunk be a szervezetbe felesleges méreganyagokat. Azonban nem található meg akárhol ilyen izomlazító fájdalomcsillapító krém, ugyanis a patikák, drogériák még nem fektetnek elég nagy hangsúly az adalékoktól és szennyeződésektől mentes előállításra. Azt a néhány elérhető alternatívát a bioboltok és a webáruházak kínálják, ahol talán az utóbbi valamivel nagyobb szabadságot ad.

Ugyanis nem kell felkutatni a város összes naturista üzletét egy izomlazító fájdalomcsillapító krém megvásárlásáért, hiszen csak be kell írni a böngészőbe a webcímet és máris lehet válogatni, rendelni, sőt, olyan fontos információkat is megtudhat, amiket egy hagyományos gyógyszertárban nem. Példának okáért, az izomlazító fájdalomcsillapító krém használatával kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat, amelyek sokat elárulhatnak a számunkra.