Energiatakarékosnak számít a rekuperátor

Hővisszanyerős szellőztetés működése

A fűtés nem olcsó mulatság, ám nagy szükség van rá a hideg, téli napokon. A hővisszanyerős szellőztetés egy olyan technológia, ami egyre népszerűbbé válik, hiszen szinte semmilyen hátránnyal nem rendelkezik. Viszont annál sokkal több előnye van ezeknek a berendezéseknek.

Beszerelhetők szinte bárhová. Így élvezhetjük a használatát a nyaralónkban, otthon a lakásban, de még a munkahelyünkön is. Újrahasznosítja a talaj hőt, amivel rengeteg energiát takaríthatunk meg.

Az állandó működés szintén nem jelent akadályt és ez azt jelenti, hogy akár éjszaka is üzemelhett a hővisszanyerős szellőztetés, mivel annyira halk, hogy nem fog zavarni senkit a pihenésben. Mivel visszaforgatja a levegőt, ezért alkalmas a légtisztításra is a beépített filtereknek köszönhetően. Ritka manapság az olyan berendezés, amely 90% feletti hatásfokkal képes dolgozni.

A működési elv nagyon egyszerű, viszont annál hatékonyabb. Két ventilátorból áll a rendszer, amelyből az egyik ki-, a másik pedig bevezeti a levegőt. A hővisszanyerős szellőztetés során a kivezetett levegő leadja a hőjét a bejövőnek.