Citromos sütik ínyenceknek

Frissítő citromos sütemény receptek
Frissítő citromos sütemény receptek

Általában, ha kiejtjük azt a szót, hogy sütemény, akkor valami nagyon tömény és nagyon édes finomságot társítunk képzeletünkben a szóhoz. Természetes módon a legtöbb sütemény tömény édességgel jellemezhető, ám vannak olyan emberek, akik szívesen fogyasztják az „édes bűnöket”, ha abban van valami, ami ellensúlyozza a túlzott édességet. Az egyik ilyen „hozzávaló” a citrom. Mielőtt belemélyednénk a citromos sütik világába, érdemes néhány szót ejtenünk magáról a citromról. Talán, akkor rájövünk mennyire is nélkülözzük ezt az igencsak különleges déli gyümölcsünket.

A citrom sokoldalú gyümölcs. Azon gyümölcsök egyike, amelynek minden részét fel lehet használni, a haját, levét és húsát egyaránt. Emellett az ételek készítésének minden területén használjuk, húsok pácolására, saláták ízesítésére, likőrkészítésre, halak ízesítésére, reszelt haját töltelékbe (dió, mák stb.), na és nem utolsó sorban sütemények ízesítésére.

A citromban található citromsav természetes savként több pozitív hatást fejt ki a szervezetünkben, először is kivételesen regeneráló hatása révén pótolja a szerves sókat, emellett lúgosít, frissít. Egy közepes citrom C-vitamin tartalma 40-50 mg, ami erősíti az immunrendszert, meggátolja a fertőzéseket, fogyaszt, tisztítja a májat, serkenti az emésztést, kálcium, magnézium és kálium forrás is egyben.

Így nem meglepő, ha szeretjük a süteményben is a citrom üdítő és frissítő ízét! Különféle citromos sütemények receptjeit találja a weboldalunkat felkereső látogató. Recept gyűjteményünkben mindenki megtalálja ízlésének tökéletesen megfelelő finomságot.

Print Friendly, PDF & Email