Az energetikai referens a vállalattól független személy

Statisztika készül a felhasználásról

Ezentúl energia falhasználásról jelentés kell készüljön. Egy 2016. december 21-én életbe lépő kormányrendelet szerint, a gazdálkodó szervezetek energetikai referens munkáját kell igénybe vegyék, az energiahatékonyság megfigyelésére. Erről a tevékenységről havi rendszerességgel fog jelentés készülni.

Ezeket a statisztikákat fogják összehasonlítani az elmúlt évi adatokkal, amelyek kimutatják a korábbi és a jelenlegi energiafogyasztást és számba veszik a fejlesztéseket, továbbá ezeknek a költségét.

Ezeknek a jelentéseknek hála, amelyeket az energetikai referens végez, pontos képet lehet kialakítani a gazdálkodó vállalat energiafelhasználásáról. Ezáltal pontos tervet lehet kidolgozni a jövőre nézve, az energia megtakarítás szempontjából. Azonban nem minden cégnek kötelessége egy energetikai referens bevonása a vállalat energiaellátásával kapcsolatos adatok összegzésére.

Ezekről csak egy bizonyos szint felett kell év-összegző jelentést készíteni, ami az energetikai referens feladata. Különböző mennyiségek vonatkoznak a villamos energiára, földgázra vagy a hőmennyiségre.