A gél lakk lemosó használata időt igényel

Gél lakk lemosó

A gél lakkot direkt úgy alkották meg, hogy igazán tartós és strapabíró manikűrt lehessen készíteni általa, de éppen ezért, ha valaki megválna a műkörmeitől vagy a rajta lévő díszítéstől, akkor nincs egyszerű dolga. Csak speciális gél lakk lemosó használatával lehet eltávolítani, de azzal sem megy olyan könnyedén és pillanatok alatt, mint a hagyományos körömlakkok és oldók esetében.

A gél lakk lemosó neve megtévesztő lehet, ugyanis nem lemosni kell vele a lakkot, hanem abba kell beáztatni a körmöket. Körülbelül 10-15 perc alatt puhítja fel a több rétegben UV lámpával megszilárdított zselét, amit majd egy bőrfeltoló kaparó segítségével lehet leszedni.

A műveletnek még ekkor se lesz vége, mert maradhatnak még apró foltok, amiket reszelővel lehet csak eltávolítani, valamint a köröm körüli bőr ápolására is érdemes sort keríteni, ugyanis a gél lakk lemosó kiszáríthatja. Az egész elég időigényes és precizitást igényelő feladat, ezért, amikor lehetősége van, jobb ezt is a manikűrösére bízni. Persze ez is megtanulható, csak gyakorlás kell hozzá.