A cross trekking egy sportosabb modell

Cross trekking

A kerékpár nemcsak a mindennapjaink része, nem csupán egy társ a közlekedésben, hanem komoly sporteszköz is. Bringázás közben sok izmunk mozog összehangoltan, ami nagyon tartalmas edzés, és szinte észre sem vesszük, főleg, ha közben szép terepen vagyunk. Főleg a sportosabb felhasználók igényének a kielégítésére érkezett meg a cross trekking. Ezzel a városi közlekedésből kiszabadulva már nemcsak az aszfaltot választhatjuk, hanem dimbes-dombos terepen, ösvényeken is kerekezhetünk.

A nem egyenletes talajon haladva, kiváltképp nagyobb sebességnél, gyorsan feltűnik, ha vannak felesleges alkatrészek. A sárhányóra, a csengőre, a lámpára, amelyek mozognak, zörögnek, a természetben nincs szükség.

A cross trekking ezért már nem is tartalmazza ezeket, valamint a váza is könnyebb, kerekei pedig közelebb kaptak helyet egymáshoz, ezáltal könnyebben irányítható a járgány. A változtatásoknak köszönhetően a cross trekking napjaink egyik legnépszerűbb típusa, amiből kitűnik, hogy mekkora igényük van az embereknek a természetben való barangolásra.