A Continental téli gumi és innovációi

A Continental téli gumi fejlesztései
A Continental téli gumi fejlesztései

A téli gumi használata megfelelő és nagyobb biztonságot nyújthat a gépkocsivezetők számára, az esetleges fennakadásokban gyarapodó havas, jeges időjárási körülmények között. A Continental téli gumi társaival egyetemben, a szélsőséges téli időszakban csatlakozhat megbízható partnerként a vezetők mellé.

A Continental téli gumi legújabb verziója sokban felülmúlja elődjét, tudniillik a következő paramétereket illetően: az aszimmetrikus mintázatnak betudhatóan egyrészt kielégítőbb a tapadás, ideálisabb a fékezés, a lassulás is szaporábban előidézhető, másrészt pedig könnyedebben megbirkózik a kövesebb, kavicsosabb talajfelületekkel is.

A Continental téli gumi elsődlegesen személyautók és városban közlekedő terepjárók számára lett előállítva, a továbbfejlesztési művelet során pedig a szakemberek nem kevesebb, mint 5 százalékos javulást értek el.

Minden téli gumi felépítése különbözik a nyári variánstól, mivel fontos, hogy lágyabb legyen, mint a meleg időben használt gumik, ezzel érvén el a hatást, hogy kedvezőbben és biztonságosabban tapadjon az útfelülethez.